Direktlänk till inlägg 21 september 2018
Underbart krämig och smakrik pasta som jag gjorde på taggsvamp men det går bra med någon annan svamp också. Passar bra en fredagskväll eller annat tillfälle när man vill laga något riktigt gott som inte tar så lång tid.
Till ca 4 portioner:
300 gram okokt spagetti, gärna fullkorn
ca 400 gram rensad taggsvamp
2,5 - 3 dl riven ost med lite smak tex grevé
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 ägg
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
salt och grovmlaen svartpeppar
smör att bryna i
1) Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, häll av den och ställ åt sidan medan du förbereder resten.
2) Skala och tärna löken och vitlöken smått, skär den rensade svampen i mindre bitar.
3) Riv osten och bryn sedan lök, vitlök och svamp så det hela får en gyllengul färg, vätskar sej svampen så kan du
antingen hälla av spadet eller låta det dunsta bort genom lite längre bryning.
4) Häll på gräddmjölken, den rivna osten och rör om.
5) Låt det få ett uppkok och häll i den kokta spagettin och rör om alltsammans ordentligt
6) Knäck i ägget, krydda och låt det hela puttra i någon minut tills det känns lagom varmt.
Smaka av och ät direkt tillsammans med en god sallad.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
15 | 16 | |||
17 | 18 |
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|