greenyammie

Direktlänk till inlägg 17 september 2018

Kantarell och halluomi-pizza toppad med pesto

Av greenyammie - 17 september 2018 20:12

           

Helt underbart god pizza gjordes i all hast i går kväll med vad som kunde hittas i kylen. Vi hade ingen jäst hemma så det blev scones-deg till botten en hemkokt tomatsås, kantareller från frysen, riven ost, svarta oliver, halluomi och den färdiga pizzan toppades  med några klickar pesto. Mums!











Till 2 stora pizzor:


Degen:

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

50 gram margarin

1 1/2 dl filmjölk (eller mjölk eller gräddfil)


Tomatsåsen:

1 liten gul lök

1 vitlöksklyfta

1/2 msk basilika

1/2 msk oregano

1/2 msk timjan

1 burk krossade tomater

salt och peppar

matolja att bryna i


Fyllningen:

3 1/2 - 4 dl riven ost

ca 2 dl grovt tärnad svamp,fryst eller färsk

ca 1 dl urkärnade svarta oliver

100 gram halluomi skuren i mindre bitar

1 röd lök skuren i klyftor








1) Börja med att koka ihop såsen. Tärna lök och vitlök fint, tärna också örtkryddorna ifall du har färska.

2) Bryn lök och kryddor lätt i lite matolja tills löken är genomskinlig, häll då över tomaterna rör om och låt det sedan sjuda på svag värme en stund.

3) Gör nu degen. Mät upp mjölet i en vid bunke tillsammans med bakpulvret och saltet. Smula sedan ned smöret tillsamans med mjölblandningen och när allt är väl blandat häll då på filmjölken och rör snabbt ihop till en deg utan att arbeta den för mycket. Låt degen vila medan du förbereder fyllningen.

4) Sätt ugnen på 225 grader och börja sedan med att riva osten, skala löken och skär den i lagom stora klyftor. Dela svampen i lagom stora bitar, skär halluomin och häll av spadet från oliverna.

5) Dela nu degen i två lika stora delar och forma dem runda genom att trycka med fingrarna till en början och sedan med en kavels hjälp. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och fördela tomatsåsen uppepå.

6) Strö sedan ut den rivna osten, fördela svampen, löken, oliverna och halluomin.

7) Grädda pizzorna en i taget (eller bägge på en gång i fall du har en varmluftsugn) i ca 15- 18 minuter tills de blir riktigt krispiga och gyllene.

8) Ät genast och klicka på lite färdig pesto för extra mycket smak!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av greenyammie - 24 november 2019 09:51

    Underbart krämig och god blåbärscheesecake perfekt helgdessert Till en rund springform 24 cm   Botten: 250 gram krossade pepparkakor 250 gram krossade digestivekex 1/2 msk stött kardemumma 200 gram smält smör   Kakan: 5...

Av greenyammie - 4 maj 2019 13:30

        Jättegoda ’kladd’- muffins med härlig smak av pepparkaka passar perfekt till helgfikat!                         Till 15 stora muffins: 100 gram smör, rumsvarmt 2 1/2 dl farinsocker 2 ägg 3 d...

Av greenyammie - 3 maj 2019 22:23

    Det här blir en väldigt krämig och smakrik risotto som kan ätas för sej själv eller tillsammans med en matig sallad. Jag gjorde en färgstark sallade med tomat, kiwi, romansallad, gröna ärtor, fetaost, rostade pumpakärnor och röd lök. Risotton...

Av greenyammie - 14 april 2019 21:11

            Nässlorna har redan kommit i vår soliga backe och jag passade på att göra en nyttig och jättegod vår-favorit, nässelplättor. Verkligen billig hälsokost!                     Till 18-20 små plättar:   1, 25...

Av greenyammie - 12 april 2019 20:48

            Curry och vitlöks-stekt blomkål med mumsiga friterade sötpotatis chips smakar jättegott ihop med rostade solrosfrön och pumpakärnor. Snabbt och jättegott!                           Till en tallrik:  ...

Presentation

På greenyammie bygger jag min egen vegetariska receptbank, jag har börjat äta mycket vegetariskt och här kommer alla recept och idee´r jag provar! Blir också en hel del bakning, en go fika lyser alltid upp!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

NÅGOT SÖTT OCH GOTT!

CHOKLADMUFFINS MED EXTRA ALLT

 

Snabba mikro-muffins

 

Kladdkakemuffins

  Jättegoda kladd-muffins

CHOKLADSNITT

 

Morotskake-muffin

 

Citronmarängpaj

 

Chokladmousse-muffin

 

Kladdkaka med kolakräm

 

Saffransbulle med mandelmassa

 

Alla hjärtans chokladtårta

 

Schwarzwaldtårta

 

Raw choklad-kokos kaka med valnötter

 

Vaniljhjärtan

 

Bra deg till pepparkakshus

 

Bakad blåbärscheesecake

 

Nässel/mangold-smoothie med päron och mynta

 

Hallonsmoothie med mango, chiafrö och ingefär

 

Kumminknäcke

 

Ciabatta

 

Ostgifflar

 

Raw-kaka med hallon och kokos

 

 

Energibollar med nötter, aprikoser och kokos

 

Pizza med sparris, spenat och mozzarella

 

Boveteburgare

 

Morotswallenbergare

 

Couscous och lins bullar

 

Supergoda bönbullar

 

Champinjon och getostburgare

 

Vegetarisk lasagne med aubergine

 

Grekisk moussaka

 

Chevre Chaud-sallad

 

Röd curry soppa med kokosmjölk

 

Vegetarisk Ceasar

 

Salvia och valnötspasta

 

Tacokryddad grönsaksås med pestopasta

 

Supergoda falafel

 

Flatbread med pesto och karamelliserad rödlök

 

Blomkål o broccoli pasta med parmesan

 

Palsternacksbiffar med myntasås

 

Portabello med wokad matvetesallad

 

Fried rice med svamp och cashewnötter

 

Linspannkakor

 

Spenat och getostrulle

 

Spenat o rödbetspaj med feta

 

Het grönsaksgryta med sambal o chili

 

Kålrot o kikärts stroganoff

 

Couscous o kidneybönsbiffar

 

Vitkåls och morotswok med halluomi

 

Getostfylld cannelloni

 

Broccoli och bönbollar

 

Jättegoda råglimpor

 

Mina bästa kanelbullar

 

Jättegott fröknäcke

 

Supergod halluomi-pizza

 

Pepparkaka med inspiration från Paris

 

Pepparhus istället för en blomma

 

Julfina stadshus i pepparkak

 

Hallimoiburagre mmmm.....

 

Liten karusell i pepparkaka

 

Mumsiga morotsnuggets

 

Wienerbullar

 

Morotskaka special

 

Morotslimpor

 

Majakaka med äppelmos o mandel

 


Ovido - Quiz & Flashcards