Direktlänk till inlägg 13 september 2018
Jättegott och nyttigt fröknäcke rör du lätt ihop. I det här receptet behöver du inte använda olja i degen, endast till att smörja bakplåtspappret. Så de blir också väldigt kalorisnåla, och det är väl aldrig fel! Valnötterna ger dem lite extra god smak!
Fröknäcke/ en plåt
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 dl finhackade valnötter
1 dl havregryn
1/2 dl masjmjöl
2 dl hett vatten
flingsalt/ matolja till plåten
1) Sätt ugnen på 150 grader och hacka sedan valnötterna fint och blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
2) Koka upp vattnet och häll det över blandningen, rör om. Det ska bli lite som en gröt. Låt svälla ca 5-10 minuter.
3) Smörj ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut massan. Lägg änne ett smort papper uppepå massan och tryck ut
den jämnt över plåten. Använd en kavel och kavla så tunt det går.
4) Ta bort det översta bakplåtspappret och strö flingsalt över smeten, tryck till lite försiktigt uppepå.
5) Grädda i 150 grader i ca 40-45 minuter tills knäcket fått lite färg. Låt sedan svalna och bryt i ätstora bitar och förvara
torrt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
15 | 16 | |||
17 | 18 |
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|