Direktlänk till inlägg 12 september 2018
I söndags lagade vi en härligt enkel och god lunch av nässlor som växer bakom huset. Jag har fått en höstförkylning och behövde en rejäl järn-boost!
Nässelsoppa till 4 personer
2 stora potatisar
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
drygt 1 liter nässlor, bara bladen
1 msk timjan
1 msk maizena
5 dl grönsaksbuljong
5 dl mjölk
1 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
1) Repa bladen från nässlorna och skölj dem väl. Det får lättast om man har på sej några tjockare handskar, typ diskhandskar.
2)Tärna potatis, lök och vitlök. Fräs timjan i smöret/oljan och ha i den tärnade potatisen och fräs med en stund.
3)Tillsätt de repade nässlorna, rör runt och häll över grönsaksbuljongen och låt det hela koka upp. Låt det sedan sjuda ca 15-20 minuter
4)Mixa soppan slät och tillsätt sedan grädden, låt koka upp och red soppan med en matsked maizena utrört i lite vatten.
Soppan blir god att äta med kokta ägg, klippt gräslök eller persilja. Vi hade gjort ett fräknäcke och hummus på kikärtor till. Recept på fröknäcket kommer imorrn!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
15 | 16 | |||
17 | 18 |
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|