Direktlänk till inlägg 6 mars 2016
Härligt krämig och smakrik risotto
Blev sugen på något lättare till kvällsmat och då passade det
bra med risotto och lite sallad. Hade karljohansvamp i frysen
och en påse saffran kvar i skåpet som fick lyxa till det hela
litegranna!
Risotto til 2 stora portioner
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 1/2 dl olivolja
2 dl risottoris
ca 1/2-1 dl vitt vin
7 1/2 dl varm grönsaksbuljong
1 1/2 dl parmesan
0,5 gram saffran
ca 1 1/2 dl karljohansvamp
1) Mät upp vattnet och koka upp och tillsätt en
grönsaksbuljong träning
2) Skala och finhacka löken och vitlöksklyftan,
tärna svampen och bryn utan att det tar färg
i rikligt med olivolja i en tjockbottnad kastrull
3) Vänd ned riset i kastrullen och rosta det tillsamans
med svampen och löken tills det känns torrt under
några minuter
4) Häll på vinet och låt det ånga bort helt, häll då
på 1/3 av den varma grönsaksbuljongen
5) Rör sakta tills riset absorberat all buljong,
tillsätt sedan 1-2 dl buljong i taget.
låt risotton sjuda på svag värme och rör om
ofta
6) Efter ca 20-25 minuter är risotton färdig kokt
lite beroende på hur lös och vilken grad av
tuggmotstånd man vill ha
7) Tillsätt den rivna parmesanen och saffranet.
Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar
och ät tillsammans med lite valfri sallad
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|