Direktlänk till inlägg 6 mars 2016
Mumsiga mördegshjärtan fyllda med härlig vaniljkräm
Blev några "onyttiga" godsaker den här helgen också.
Bakade några av mina favortikakor igår och tog med mej istället för en
"gå bort blomma". De är lättare att göra en man tror,
gäller att inte ha dem för länge i ugnen bara då lossar de inte så lätt från formen.
Vaniljhjärtan ca 12 st
mördegen:
2 1/2 dl vetemjöl
3 msk socker
100 gram smör
1 äggula
vaniljkrämen:
2 dl grädde
2 äggulor
1 msk socker
1 msk vaniljsocker
1/2 msk potatismjöl
formar i aluminium
1 tsk florsocker + 1 /2 tsk vanilj sikta över kakorna
1) Hacka samman ingredienserna till mördegen direkt på bakbordet.
Arbetet ihop till en smidig deg och lägg den sedan kallt att vila
2) Blanda ihop alla ingredienserna till krämen i en tjockbottnad
kastrull och sjud på svag värme tills den tjocknar, låt den svalna
3) Kavla ut 2/3 av mördegen och klä de väl smorda formarna, lägg
i en klick vaniljkräm
4) Kavla ut resten av degen och ta ut lock av ett tomt hjärta och
lägg över krämen och tryck till kanterna litegranna
5) Grädda kakorna i 200 grader i ca 12-15 minuter beroende
på ugnsvärme
6) Stjälp upp kakorna när de svalnat och sikta över rikligt med florsocker
blandat med lite vanilj
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|