Direktlänk till inlägg 3 mars 2016
Fräsch och väldigt god sallad med dinkelpasta, bladspenat, böngroddar och halluomi
Ikväll blev det en fräsch, krispig sallad till kvällsmat. Får en sådan längtan
efter något som känns riktigt nyttigt mellan varven. Man behöver alla goda
mineraler och vitaminer man kan peta i sej så efter den långa hösten och
vintern. Det här blev en mättande och härligt "tuggig" sallad med mycket
goda nyttigheter dessutom!
Dinkelpastasallad med bladspenat och halluomi
2 -3 stora portioner
200 gram halluomi
3 dl färsk bladspenat
1 dl böngroddar
3 dl dinkel pasta
1 liten tetra kidneybönor
6 cocktailtomater
1/2 röd snack paprika
1/3 granatäpple
1/4 färsk blomkål
1/2 kruka färsk basilika
1 1/2 dl olivolja
1 msk vit balsamico
salt och peppar
1) Koka upp vatten till dinkelpastan och koka den enligt instruktionerna
på förpackningen. Häll av och låt svalna
2) Skölj bladspenat, paprika, tomat, blomkål,groddar, bönor och skär paprika, blomkål
och tomat i lagom tunna bitar och lägg upp tillsammans med spenaten, bönorna och
granatäpplekärnor, groddar i en vid salladskål
3) Skär halluomi i lagom bitar, bryn skivorna lätt några minuter på var sida och låt dem
svalna
4) Repa bladen från 1/2 kruka basilika och mixa tillsammans med olivoljan och
balsamicon, smaka av med salt och peppar
5) Blanda nu försiktigt samman pastan med grönsakerna och fördela halluomin
ovanpå. Servera med basilikaoljan
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|